Opnieuw sloopregeling voor auto's in Den Haag

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat de sloopregeling voor auto's nieuw leven inblazen. Autobezitters krijgen subsidie wanneer hun vervuilende auto wordt gesloopt.

De regeling geldt voor personen- en bedrijfsauto's. Het is nog niet bekend hoeveel geld beschikbaar komt. Dat hangt onder meer af van de brandstof waarop de auto rijdt.

Binnenkort komt de gemeente met een kentekencheck waarmee gecontroleerd kan worden of de auto in aanmerking komt voor de sloopregeling.

Sloopregeling is groot succes

In 2008 was de sloopregeling ook al van kracht in Den Haag. Wegens groot succes onder Hagenaars werd de regeling verlengd tot juni 2010. Met de regeling wil Den Haag vervuilde auto's van de weg halen en de lucht schoner maken.

(advertentie)

Reacties

Misschien wel eens over nagedacht dat die mensen niet voor niets in een oude auto rijden? Ze kunnen een nieuwe(re) namelijk niet betalen en zijn blij zich nog te kunnen verplaatsen! En niet elke oude auto veroorzaakt "mist". Voor het geld wat je er nog voor krijgt kan je geen andere aanschaffen. Tegenwoordig is spaargeld schaars dus ga je geen andere kopen.

In Haagse volkswijken zijn er grote parkeerproblemen omdat elk gezinslid boven de 18 een eigen auto bezit. Daar al eens over nagedacht?

Waarom alleen in Den Haag??? Zo iets moet overal, die stinkbakken zoals jullie benoemen rijden niet alleen in Den Haag maar ook in Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, noem maar op, ik wil ook wel subsidie voor mijn oude auto enne alleen voor ingeschreven nederlandse burgers

Zo echt he Dennis, en hoe gaan ze dat met de Oostblokkers doen want het lijkt wel af toen alsof de mist op je afkomt.

Die regel was wel een beetje krom, mensen leverden hun auto toen in waarover ze normaal wegenbelasting en verzekering betaalden, kregen 1000 euro, gingen naar het buitenland die stink oude mercedessen halen voor 500 en betaalden geen wegenbelasting meer omdat ze nog ouder waren dan hun ingeleverde auto.

Winst : 500 euro en al het geld wat ze besparen op de wegenbelasting en verzekering.

Resultaat : nog (meer) oudere auto's op de weg, meer vervuiling, minder inkomen via de wegenbelasting en en blije buurlanden omdat die van die stink auto's af zijn.

Eerst maar die vrijstelling van wegenbelasting voor die vervuilende Mercedesjes 190D afschaffen, dan belanden ze zonder subsidie wel op de sloop.