Ruzie over nieuw scoutingclubhuis in Zoetermeer

ZOETERMEER - In Zoetermeer in onenigheid ontstaan tussen scoutingvereniging Pocahontas en buurtbewoners over een nieuw clubhuis aan de rand van het Noord Aa. De natuur en het uitzicht zou door de nieuwbouw verpest worden, vindt buurtbewoner Tom Abel.

Het huidige clubhuis valt van ellende uit elkaar, stelt Mark Jacobs, de groepsvoorzitter van Scouting Pocahontas. Een paar jaar geleden heeft de vereniging een nieuwe loods aan het water gezet. Daar willen zij graag een nieuw clubhuis naast zetten. Op dit moment staat het bestaande clubhuis 200 meter van de loods af.

Aantasting natuur

Het actiecomité van de buurtbewoners is hier fel tegen. 'Het clubhuis ligt nu mooi verscholen', vindt Tom Abel. Abel vindt het nieuwe clubhuis een enorme aantasting van de natuur. De gemeente heeft nog geen beslissing genomen over de bouwplannen.

Video: Ruzie om nieuw clubhuis scouting Zoetermeer

(advertentie)

Reacties

Tom Abel komt tenminste op voor dat kleine stukje natuur dat we hebben in dit dorp. De gemeente en Pocahontas realiseren zich niet dat recreatie een groot goed is. Ook de misstanden bij de Gemeente worden hierdoor duidelijk gemaakt. Er is tenminste iemand die dit in de openbaarheid brengt. Pocahontas heeft een mooi stuk grond voor nieuwbouw, namelijk waar het huidige clubhuis staat. Blijf af van onze natuur!!

Als ze nou het clubhuis minder verstoppen kunnen misschien de kinderen van die lui het clubhuis zien. Wie weet leggen ze hun ipad en laptop opzij en gaan ze er dan heen, zien ze de natuur en spelen buiten in plaats van dat ze de zeurende mensen op internet zien.

Noord Aa is daar niet een tijd geleden een nieuw restaurant neer gezet Happy Moose. Toen werd er niet geluld over de natuur want daar kan je natuurlijk lekker in het zonnetje zitten met je versnapering. En ik denk dat deze meneer Tom beter eens naar het kinder vriendelijke programma De Taart Van Abel kan kjken.

Toen is er ook geklaagd over uitzicht/natuur. Volgens mij door dezelfde meneer Tom

De buurtbewoners realiseren zich niet dat oa Scouting er voor zorgt dat onze jeugd uit huis komt en aciviteiten heeft waar elke Scout iets aan heeft in de rest zijn of haar leven.

achhhh god mijnheer abel woont in zon heel duur huis aan de noord aa en is bang dat hij straks niet meer op de noord aa kan uitkijken wat erg,hij moet blij zijn met de scouting deze scouts spelen nog doen goede dingen helpen anderen en zijn niet agressief maar mijnheer abel is het type zakkenvuller en wil graag zijn wijntje sigaartje in een rimpeloos uitzicht kunnen opdrinken en oproken en daarhoort dus geen vriendelijke scouts bij hij heeft liever agressiefe hangjongeren voor zijn deur? ik heb een oplossing voor mijnheer abel gewoon verhuizen naar de noordpool!!!

Ik dacht dat het ging om scouting. Maar wat ze op de tekentafel hebben liggen heeft niets met scouting te maken. Gewoon blijk geven van teveel geld (subsidie van de gemeente). Scounting voor jongeren, daar ging het toch om?

Tuin op zn buik

Lieve padvinders, willen jullie alles nog eens goed overwegen!! Waarom bouwen jullie niet gewoon op jullie huidige locatie?
Jullie zijn toch ook een met de natuur?

Lieve groet,

Els

Beste Els,

Prettig dat je ook op een positieve manier kunt laten zien dat je het niet met ons plan eens bent! Wij willen graag aan het water bouwen, omdat wij een waterscoutinggroep zijn. Als ons nieuwe gebouw af is, halen wij onze oude gebouwen weg en komt op die plek veel meer en veel mooiere natuur terug dan de 200 vierkante meter grasveld die wij willen bebouwen.

Hartelijke groet,
Mark Jacobs

gewoon lekker een nieuw clubhuis bouwen op de plek die de scouting wil laat die kinderen lekker spelen en zeikerds laat je hond op een andere plekje uit de noord aa is groot genoeg!! een oud padvinder.

Ik sluit me van harte bij John aan,
De Padvinderij is de enige jeugdclub in dit land die vrij is van agressie en de kinderen laat ravotten, bewegen en leer geeft over de natuur en normen en waarden.
Het is de mensen wellicht nog niet opgevallen maar de scouting is ELK jaar in vol tenue aanwezig bij de Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Prinsjesdag enz enz enz.
Wat mij betreft gaat elk (Nederlands) kind bij de Scouts en krijgen de klagers een taakstraf bij de Scouts.
Wedden dat de klagers verliefd worden en na hun zgn straf blijven hangen als vrijwilliger!
Uiteraard na screening.
Als oud lid kan ik oprecht zeggen door mijn opvoeding door Powell elke dag een goede daad verricht te hebben en dat al meer dan 30 jaar.
Kan u dat ook?

Het nieuwe clubhuis kan best op de huidige locatie worden herbouwd! Waarom weer een stuk grond volbouwen? Het is een heerlijk stuk waar de honden kunnen rennen en zwemmen..Het hondenstrandje is te klein geworden voor alle honden in zoetermeer. In de zomer liggen de honden eigenaren er heerlijk te zonnen,terwijl hun trouwe viervoeter naar hartenlust kan spelen en zwemmen. Kom op padvinders jullie houden toch ook van de natuur?

Beste Jan,

Ons nieuwe gebouw is op 10 meter uit de oever gepland en er komen geen hekken om het terrein te staan.
Wij leggen de Zoetermeerse honden geen strobreed in de weg, evenmin als hun zonnende eigenaren; we zullen ze graag een kop koffie of thee aanbieden, als het zo ver is.
Wel stellen wij het zeer op prijs als de eigenaren zelf de poep opruimen die hun viervoeters achterlaten aan Het Lange Land, ook nu al! Als ons nieuwe gebouw er staat, stellen wij hiervoor graag een Kliko beschikbaar!

Hartelijke groet,
Mark Jacobs

wat een gelul van de mensen er omheen laat ze gewoon wat nieuws bouwen
daar hebben ze recht op

pffff die man heeft overal commentaar op,wordt tijd voor een hutje op de hei

Wat een ouweho#r die vent zeg